Back to top

Често задавани въпроси

Има ли разлика между Демо и Реална сметка?

Не, двете сметки са идентични, с изключение на това, че при Реалната сметка търгувате с реални средства и трябва да бъдете внимателни.

В каква валута мога да си открия сметка?

Trader.bg ви позволява да откривате Реална сметка в лева, евро или долари. Ние приемаме плащания в тези валути в брой, по банков път или с кредитна/дебитна карта.

Защитени ли са парите, които ви изпращам?

Да. Ние сме лицензиран и регулиран инвестиционен посредник и всички клиентски парични средства се съхраняват в банкова сметка на клиентите, отделно от паричните средства на инвестиционния посредник. Освен това, парите на нашите клиенти са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите до определен съгласно нормативните изисквания размер.

Защо ви трябва копие на личната ми карта?

Като лицензиран FOREX брокер ние сме длъжни да ви идентифицираме и да запазим копие от вашия документ за самоличност. Също така, надлежната идентификация се прави и за ваша собствена сигурност.

Как съхранявате личните ми данни?

Ние сме лицензиран администратор на лични данни. Цялата информация, която ни предоставяте, включително копие от личната ви карта, се съхранява като поверителна и се използва единствено за идентификация.

Какво представлява данъчният номер и къде да го намерим?

Данъчният номер е идентификационен номер, използван за целите на данъчното облагане, наричан също „идентификационен номер на данъкоплатеца“.

В някои държави този номер е записан в официалните документи за идентификация (като лична карта, паспорт, шофьорска книжка и др.) и обикновено съвпадат с личния номер.

Пример: България (ЕГН); Испания (DNI); Холандия (Burgerservicenummer/BSN); Норвегия (Fødselsnummer или D-nummer); Швеция (Personnummer); Полша (PESEL); Чехия (Rodné číslo); Румъния (Cod Numeric Personal); Сърбия (JMBG); Русия (ИНН); Китай (公民身份号码).

В други държави данъчните номера се издават от държавните институции за лицата, които подават годишна данъчна декларация. Тези номера са посочени в други документи (като например здравна карта, данъчни документи и др.)

Пример: Обединено кралство (National Insurance Number); Италия (Codice fiscale); Франция (Numéro fiscal); Германия (Steuernummer).

Някои държави не издават данъчни номера. В тях данъчните власти използват други данни за идентифициране на данъкоплатците (като имена, дата и място на раждане, адрес, пол и др.)

Какъв е минималният и максималният размер на сметката?

Минимумът за откриване на сметка е 200 лева. Няма ограничение за максималната сума, която може да се съдържа по нея.

Мога ли да променя валутата на реалната си сметка?

За да направите това, трябва да отворите нова сметка в желаната валута, а ние ще обменим и прехвърлим средствата ви от старата в новата сметка. За да го направим, е достатъчно да се свържете с нас в чата.

Мога ли да продължа да търгувам, въпреки че загубих всички пари по моята Демо сметка?

Да, може да започнете на чисто, като рестартирате своята Демо сметка от меню „Настройки“.

Започни БЕЗПЛАТНО за по-малко от минута.

Търгувай с Валути, Злато, Петрол и CFD директно в браузъра.

БЕЗПЛАТНА Демо сметка с 10 000 лв.
Чат с нас